Start la cursul de Ghid Turism!

Luni, 19 noiembrie, Fundaţia Amfiteatru alături de Fundaţia FAER Reghin dau startul desfăşurării cursului de ghid turistic din cadrul proiectului „Viitor în inovaţia turismului şi oportunităţile de reintegrare în judeţul Mureş”.

Acest curs se adresează persoanelor din zona rurală a căror activitate este dedicată cu precădere agriculturii de subzistenţă, unul dintre obiectivele acestui curs fiind ca cei implicaţi să-şi descopere propriile abilităţi, aptitudini, interese şi valori.

Lansarea cursurilor se va produce simultan în patru localităţi vizate – Ruşii-Munţi, Deda, Dumbrava, comuna Vătava şi Lunca Bradului – unde participanţii vor fi informaţi că aceste cursuri vor fi abordate de către persoane cu experienţă în domeniul turismului, motiv pentru care se aşteaptă ca toţi participanţii să profite de această oportunitate şi să implice cât mai mult pentru a-şi creşte şansele de reintegrare pe piaţa muncii.

Derularea acestor cursuri reprezintă pentru comunitate locală din zona rurală a judeţului Mureş un vector apreciabil în dezvoltarea şi evoluţia profesională, mai ales în perspectiva ultimilor ani ai progresului macroeconomic şi social. Problema particulară a climatului instabil al societăţii contemporane obligă la o adaptare rapidă la situaţii profesionale tot mai variate şi mai provocatoare. Astfel, fiecare persoană trebuie să se specializeze cât mai mult şi, acolo unde este posibil, pe mai multe arii de activitate.

Cursurile de ghid turistic din cadrul proiectului „Viitor în inovaţia turismului şi oportunităţile de reintegrare în judeţul Mureş” le oferă participanţilor alternativa dezvoltării profesionale şi personale completând atât sistemul de învăţământ clasic cât şi activităţile rurale pe care aceştia le desfăşoară. Atribuţia cursurilor este aceea de a oferi un schimb de informaţii actualizate, de a dobândi competenţe şi abilităţi imperios necesare infiltrării într-o piaţă a muncii extrem de fluctuantă.

De aceea, participanţii selecţionaţi pentru a face parte din gurpul ţintă vor dispune de evaluare vocaţională pentru identificarea capacităţii capitalului uman din fiecare areal vizat, de consiliere profesională şi de cursuri de formare profesională ajustate pe de o parte abilităţilor şi potenţialului fiecărui membru al grupului tinta, dar şi cerinţelor caracteristice ale angajatorilor pe de alta parte; toate aceste demersuri au menirea de a-i instrui pentru provocările întâlnite în procesul de căutare a unui loc de muncă .

Contextul dat de cursurile de ghid turistic din cadrul proiectului „Viitor în inovaţia turismului şi oportunităţile de reintegrare în judeţul Mureş” derulate prin programul POSDRU oferă partcipanţilor metoda eficientă prin care pot dobândi competenţele specifice atât de necesare la locul de munca cât şi în găsirea unuia.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting