PROIECT

PROIECT – Viitor În Inovația Turismului şi Oportunitățile de Reintegrare în Județul Mureş  POSDRU/110/5.2/G/87590

Obiectiv general

– Cresterea sanselor de integrare pe piata muncii a persoanelor inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, a somerilor si a persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta din mediul rural, judetul Mures, prin masuri active de ocupare pentru dezvoltarea unor noi abilitati de acces si mentinere pe piata muncii in domeniul turismului si dezvoltarii antreprenoriale.

Obiective specifice

– Dezvoltarea de noi competente si abilitati pentru un numar de 300 persoane (persoane cu o situatie dificila pe piata muncii, precum someri tineri, someri varstnici si someri de lunga durata, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, persoane ocupate in agricoltura de subzistenta) din mediul rural, din judetul Mures, prin participarea la cursuri de formare profesionala in meserii din domeniul turismului.

– Cresterea nivelului de informare, motivare prin consiliere profesionala si psihologica si servicii de orientare in cariera, formare si instruire profesionala (turism – ghid turistic, administrator pensiune, antreprenoriat) a unui numar de 300 de persoane (persoane inactive, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, someri si persoane ocupate in agricoltura de subzistenta) din mediul rural, judetul Mures.

Proiectul propus va contribui la atingerea obiectivelor POSDRU Axa Prioritara 5 DMI 5.2 prin imbunatatorea calitatii resurselor umane in zonele rurale in vederea facilitarii accesului la ocupare in activitati non-rurale, cum ar fi domeniul turistic. Vor fi oferite servicii de informare, de consiliere si de formare profesionala persoanelor inactive, somerilor, si persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta. Se va combate somajul prin creerea de noi locuri de munca si prin dezvoltarea programelor integrate pentru formare si ocupare. Proiectul propus contribuie la ameliorarea conditiilor de viata ale persoanelor din mediul rural din judetul Mures, la crearea unei societati inclusive si coezive. In vederea realizarii obiectivelor programului, proiectul va desfasura activitati care sa permita, prin constituirea infrastructurii fizice si de informatie, prin cresterea motivarii si prin cursurile de formare profesionala in domenii ca: ghid turistic, administrator de pensiune, instruire antreprenoriala, dobandirea cunostintelor teoretice si a abilitatilor practice necesare integrarii pe piata muncii sau actualizarea ori adaptarea acestora, realizarea dezvoltarii personale. Informarea corecta, consilierea profesionala si motivarea adecvata constituie trei componente esentiale pentru integrarea pe piata muncii a persoanelor somere, inactive sau ocupate in agricultura de subzistenta din mediul rural. Oferirea informatiilor privitoare la cultura antreprenoriala si ajutarea persoanelor care au o idee de afacere pentru a putea planifica si implementa un proiect personal reprezinta solutia optima pentru dezvoltarea intreprinderilor profitabile non-agricole, pentru mobilizarea potentialilor antreprenori si pentru o piata a muncii diversa si incluziva. Obiectivele proiectului corespund in totalitate obiectivului general al POSDRU, deoarece presupun o contributie activa la cresterea capitalului uman, la cresterea competitivitatii prin facilitarea de noi locuri de munca si de noi tipuri de activitati non-agricole, si la cresterea de oportunitati sporite prin informare, consiliere si formare profesionala, in zona rurala din judetul Mures.

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting