Joi, ne vedem în localitatea Lunca Bradului!

Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat cu Fundația pentru Promovarea Agriculturii şi Economiei Regionale FAER – Reghin, au deosebita plăcere să vă invite joi, 14.06.2012, începand cu ora 14:00, la Căminul Cultural din localitatea Lunca Bradului, la o întalnire cu Consilierul de Instruire Profesională al proiectului “Viitor în Inovația Turismului şi Oportunități de Reintegrare în Județul Mureş”, POSDRU/110/5.2/G/87590.

Întâlnirea are ca scop demararea procesului de Consiliere şi Orientare Profesională a persoanelor din grupul ţintă, în vederea pregătirii acestora pentru cursurile de formare profesională oferite gratuit în cadrul proiectului “Viitor în Inovația Turismului şi Oportunități de Reintegrare în Județul Mureş”, POSDRU/110/5.2/G/87590, cursuri ce se vor desfaşura în perioada octombrie 2012 – martie 2013.

Vă garantăm că prin participarea la întâlnirea din Lunca Bradului  veţi fi informaţi corect şi concret în legătură cu activităţile, programul de Consiliere şi Orientare Profesională din cadrul proiectului “Viitor în Inovația Turismului şi Oportunități de Reintegrare în Județul Mureş”, POSDRU/110/5.2/G/87590. În cadrul acestei întâlniri veţi  primi informaţii suplimentare despre Cursurile de Formare Profesională oferite gratuit, cât şi despre beneficiile participării la activităţile proiectului.

Vă reamintim că proiectul “Viitor în Inovația Turismului şi Oportunități de Reintegrare în Județul Mureş”, POSDRU/110/5.2/G/87590, se adresează persoanelor domiciliate in zona rurală din judeţul Mureş, iar grupul ţintă este alcatuit din:

– persoane inactive* (5 persoane)

– persoane în căutarea unui loc de muncă* (150 persoane)

– persoane ocupate în agricultură de subzistentă* (50 persoane)

– şomeri* (95 de persoane)

*Persoană în căutarea unui loc de muncă: reprezintă persoana care face demersuri pentru a-si găsi un loc de muncă, prin mijloace proprii sau prin înregistrare la AJOFM ori la alt furnizor de servicii de ocupare, acreditat legal;

Şomer: persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: 1. este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani şi până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare; 2. starea de sănătate şi capacităţile fizice şi psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci; 3. nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare; 4. este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă;

Persoană inactivă: persoanele în vârstă de peste 16 ani, care în momentul înregistrării desfăsoară numai activităţi casnice (prepararea hranei, menţinerea curăţeniei, îngrijirea si educarea copiilor) în gospodăria proprie sau a unei rude până la gradul III inclusiv; de exemplu soţiile casnice sau părinţii care nu sunt pensionari si fac menajul în gospodăria copiilor sau îngrijesc nepoţii, neavând o sursă de venit proprie;

Persoană ocupată în agricultura de subzistenţă: persoanelor inactive (conform definiţiei de mai sus) din mediul rural, inclusiv lucrători familiali neremuneraţi, care produc doar pentru consumul propriu.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting