Festivalul Fanfarelor la Sighişoara

Duminică, 9 septembrie se va organizala Sighişoaracea de-a IX-a ediţie a Festivalului Fanfarelor, manifestare culturală care va reuni principalele formaţii de gen din România.

Evenimenul este organizat de Consiliul Local care îşi doreşte, ca pe lângă susţinerea manifestărilor culturale, să sporească notorietatea Municipiului Sighişoara în ţara şi în străinătate.

Aflat la cea de-a IX-a ediţie, pe lângă invitaţia de a cunoaşte farmecul locurilor din Sighişoara, Festivalul Fanfarelor se face remarcat prin faptul că este un eveniment unic care susţine şi crează cadrul de exprimare a unei astfel de manifestaţii culturale.

Organizatorii susţin că încă de la debut, acest festival a fost un punct de atracţie pentru public şi a atras de la ediţie la ediţie un număr semnificativ de turişti, motiv pentru care astăzi a devenit un eveniment important pentru calendarul cultural sighişorean.

Programul acestei manifestări culturale devenită tradiţie pentru Sighişoara va cuprinde defilarea fanfarelor participante pe traseul str. Horia Teculescu – str. 1 Decembrie 1918 – Parcul Central, mini-recitaluri în Parcul Central şi concerte de fanfară – Piaţa Cetăţii.

Iubitorii muzicii de promenadă se vor bucura de acordurile orchestrelor participante –

Fanfara Sighişoara, Fanfara „Promenada” şi Trupa de majorete „Angels”din Câmpia Turzii, Fanfara „Atlantisz” din Ozun, Fanfara „Armonia” din Târnăveni, Fanfara “Polgar Fuvoszeneker1895”din Cristuru-Secuiesc şi Fanfara Regională Odorheiu Secuiesc.

Dat fiind faptul că luna septembrie este o perioadă în care Municipiul Sighişoara este asaltat de turişti, se aşteaptă ca şi ediţia de anul acesta a Festivalului Fanfarelor să fie un eveniment de succes care va atrage după sine un real beneficiu de imagine.

                                               

                          Programul Festivalului Fanfarelor de la Sighişoara

                        – 9 septembrie 2012-

                            ora 12.00 – Parada de defilare în centrul oraşului

                            ora 12.30 – Minirecital – Parcul Central

                            ora 16.00 – Concerte – Piaţa Cetăţii

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting