Festivalul de Obiceiuri de Iarnă de la Tăureni

În perioada 22-24 decembrie 2012, când spiritul sărbătorilor de iarnă devine din ce în ce mai intens, Primăria Tăureni organizează în cadrul Căminului Cultural Tăureni, Festivalul de Obiceiuri de Iarnă.

Fiind unul dintre cele mai importante evenimente pe care le găzduieşte comuna Tăureni, Festivalul Obiceiurilor de iarnă  reprezintă un prilej de a transmite în continuare  datinile şi obiceiurile stravechi care s-au păstrat de-a lungul timpului datorită solidarităţii comunităţii locale.

Festivalul va cuprinde o succesiune de reprezentaţii ale ansamblurile folclorice unde publicul va putea admira frumuseţea portului popular sau se va putea bucura de tradiţiile şi obiceiurile de iarnă autentice ale acestui ţinut.

Aşadar, în intervalul 22-24 decembrie, atât vizitatorii cât şi comunitatea locală, pot admira frumuseţea şi unicitatea datinilor şi obiceiurilor strămoseşti din sezonul de iarnă.

Într-o atmosferă tipică, ţinuturile vor răsuna de colinde şi urături combinate cu dansurile cu măşti şi de căluşari, dar şi de reprezentaţiile de teatru popular.

Atmosfera autentică a acestui festival va fi completată de expoziţiile cu bucate tradiţionale care pot fi degustate şi cumpărate.

Potrivit evenimentelor care se desfăşoară în cadrul acestui festival şi nu numai, putem afirma că mai multe regiuni ale României îşi cunosc potenţialul pe care-l posedă şi încearcă să-l valorifice prin acest gen de manifestaţii care adună de la ediţie la ediţie un public generos, pregătit să ia parte şi să cunoască tainele spiritualităţii româneşti dar şi să transmită mai departe această succesiune de elemnte tradiţionale care se îmbină armonios pentru a crea un produs turistic care să satisfacă şi cele mai exigente cerinţe.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting