Festivalul de artă medievală „Sighişoara Medievală”

În intervalul 20-22 iulie 2012 , Primăria Municipiului Sighişoara organizează cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Medieval de la Sighişoara. Această manifestaţie culturală se va desfăşura în cadrul cetăţii medievale sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, tema acestui an fiind  “600 de Ani de Luptă şi Credinţă – Ioana D’Arc“.

Programul iniţial constă în zece zile de spectacol iar misiunea evenimentului se centrează pe conservarea şi progresul mediului artistic medieval românesc prin recunoaşterea şi valorificarea la nivel internaţional a acestui tip de festival.

Organizatorii festivalul şi-au propus ca prin intermediul unei succesiuni de manifestaţii culturale precum teatru, muzică, arte plastice, expoziţii, recital de poezie medievală, expoziţie de carte, concerte pentru tineret şi conferinţe, dar şi prin intermediul spectacolelor de animaţie stradală, concerte de seară, concerte corale, expoziţie de costume medievale şi cursuri de dans medieval să transforme celebrarea acestui festival într-un simbol cultural românesc.

Noutatea pe care anul acesta o aduce evenimentul constă în faptul că Festivalului Medieval dela Sighişoarai se va alătura si Festivalul Interetnic Pro Etnica, care nu a reuşit să obţină finanţare ca să se poată desfăşura în luna august.

Ca urmare a acestei decizii, în agenda evenimentului vor fi încadrate diverse manifestări specifice Pro Etnica originare din Ungaria, Bulgaria şi România.

Conform viziunii dezvoltării durabile, prin intermediul acestui festival se evidenţiază patrimoniul cultural-istoric şi etnofolcloric de mare valoare şi atractivitate turistică a regiunii, motiv pentru care, comunităţile locale au obligaţia de a menţine vii codurile tradiţionale ale societăţii româneşti dar şi de a sprijini promovarea turismului românesc.

                                           Agenda Evenimentului

Vineri, 20 iulie 2012 – ,,Sighişoara Medievală XX – Tradiţională”

Sâmbătă, 21 iulie 2012  – “Sighişoara Medievală XX – Meşteşugărească”

Duminică, 22 iulie 2012 – “Sighişoara Medievală XX – Sighişoreană”

Luni-Joi, 23, 24, 25, 26 iulie 2012 – “Sighişoara Medievală XX – Ioana D’Arc”

Vineri, 27 iulie 2012 – “Sighişoara Medievală XX – Cavalerească”

Sâmbătă, 28 iulie 2012 – “Sighişoara Medievală XX – Muzicală”

Duminică, 29 iulie 2012 -“Sighişoara Medievală XX – Carnavalul Măştilor Medievale”

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasa un comentariu:

Powered by WordPress | Designed by: free wp themes | Thanks to hostgator coupon code and cheap hosting